قیمت جهانی موادغذایی به پایینترین حد در 9 ماه گذشته رسید
🔹آبوهوای مناسب، عرضه محصولات کشاورزی مانند جو را تقویت کرده است و تورم فزاینده تجارت کالا را محدود میکند.
این موضوع به مهار شوکهای عرضه از دریای سیاه کمک کرده و باعث شده است که شاخص هزینه ماهانه موادغذایی از سوی سازمان ملل در اکتبر ۰.۱ درصد کاهش یابد و در پایینترین حد خود از ژانویه باقی بماند.
🔹ادامه کاهش برای خانوارهایی که با بحران هزینه زندگی مقابله میکنند، تسکین خواهد بود. این شاخص برای هفتمین ماه کاهش یافته است که طولانیترین رکود آن در ۹ سال گذشته است.
🔹قیمت جهانی موادغذایی در ماه اکتبر ثابت ماند زیرا اختلالات عرضه ناشی از جنگ در اوکراین تا حدی با کاهش تقاضا برای کالاهای اساسی جبران شد.
🔹سازمان خواربار و کشاورزی سازمان مللمتحد روز جمعه (۴ نوامبر) اعلام کرد که قیمت گوشت، شکر، روغنهای گیاهی و لبنیات کاهش یافته است.
ارین کولیر، اقتصاددان در فائو گفت: با این حال، شاخص نسبت به سالهای اخیر به طور قابلتوجهی افزایش یافته است و دلار آمریکا در حال افزایش است که تامین عرضه را برای کشورهای واردکننده موادغذایی دشوارتر میکند.
🔹تغییر قیمت کالاها در قفسههای فروشگاههای موادغذایی ممکن است زمان ببرد زیرا تولیدکنندگان با هزینههای بالاتر نیروی کار و انرژی مقابله میکنند. بعلاوه، مسیر محمولههای غلات و روغن از اوکراین همچنان نامشخص است که یک عنصر حیاتی برای قیمت موادغذایی در آینده است.
🔹غلات در طول ماه سه درصد افزایش یافت. روسیه این هفته پس از تعلیق کوتاهی که کشتیها را به طور موقت متوقف کرد، سهم خود در پیمان صادرات محصولات اوکراین را از سر گرفت. این قرارداد در اواسط نوامبر تمدید میشود و مقامات هنوز تمدید آن را تأیید نکردهاند.
🔹کولیر گفت: قیمت گندم و ذرت هر دو تحت تاثیر عدم قطعیت مداوم قرار گرفتند. شاخص موادغذایی سازمانملل در ماه مارس واندکی پس از جنگ روسیه و اوکراین و تعطیلی بنادر اوکراین، به یک رکورد رسید.
🔹بر اساس گزارش بلومبرگ، سامانه اطلاعات بازار کشاورزی در یادداشتی اعلام کرد: فسخ احتمالی این قرارداد تهدیدی برای افزایش مجدد قیمتها در بازار و تشدید نگرانیهای جهانی در مورد امنیتغذایی است./ایسنا
روابط عمومی انجمن ملی صنعت پخش ایران