به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری، محمد مهدی صابری، دکتری دانشگاه علم و صنعت و محقق ارشد پروژه بومیسازی سامانه نظارت و مکانیابی بیدرنگ (RTLS) در فضای سرپوشیده از پیشرفتهای چشمگیر این پروژه خبر داد.
وی با اشاره به چالشهای موجود در ردیابی کالا در صنایع مختلف، یکی از مهمترین دغدغههای صنایع به ویژه در حوزه تولید را نحوه ردیابی کالا در طول فرآیند تأمین محصولات خواند و گفت: روشهای سنتی و دستی، علاوه بر هزینههای بالا، منجر به بروز خطاها و کندی در فرآیندها میشود.
صابری با تأکید بر اهمیت مکانیابی دقیق در محیطهای مسقف مانند انبارها و کارخانهها، افزود: این سامانه با کاهش هزینههای عملیاتی، کاهش پرتیها و شناسایی گلوگاههای فرآیندها، میتواند به بهبود عملکرد صنایع کمک شایانی کند.
وی در ادامه به چالشهای پیش روی این پروژه اشاره کرد و گفت: کمبود منابع مالی و کندی در توسعه محصول از جمله مهمترین موانع پیش روی ما بودند اما با جذب سرمایهگذاری، گسترش همکاریهای صنعتی و مدیریت بهینه برنامهریزی مالی، توانستیم بر این چالشها فائق آییم.
صابری، همچنین به تأثیر نوسانات ارز بر قیمت تمام شده محصول اشاره کرد و گفت: برای مقابله با این چالش، از ابزارهای مالی مختلفی مانند قراردادهای آتی و اختیار معامله استفاده کردهایم. همچنین با تعیین قیمتها با توجه به تغییرات ارز و تعامل مستمر با بازار، توانستهایم ریسک ناشی از نوسانات ارز را مدیریت کنیم.
وی در پایان با قدردانی از حمایت ستاد توسعه فناوریهای اتصالپذیری و ارتباطات از این پروژه، اظهار امیدواری کرد که این محصول بتواند در صنایع مختلف کشور مورد استفاده قرار گیرد.
صابری با اشاره به استقبال صنایع بزرگ مانند شرکت سپنتا، فولاد مبارکه اصفهان و شرکت زمزم از این فناوری، گفت: امیدواریم با حمایت بیشتر مسئولان و سرمایهگذاران، بتوانیم این فناوری را به عنوان یک محصول کاملاً ایرانی و با کیفیت به بازار عرضه کنیم.
روابط عمومی انجمن ملی صنعت پخش ایران