انجمن شرکت‌های صنعت پخش ایران


گردهمایی بزرگ صنعت غذا در اصفهان برگزار میشود



رئیس هیات مدیره انجمن صنایع غذایی استان اصفهان گفت : استان اصفهان در زمینه صنایع غذایی به ویژه در حوزه آرد و غلات لبنیات شیرینی و شکلات ، کنسرو و فرآورده های گوشتی دارای واحدهای تولیدی سرآمدی است . 

به گزارش پایگاه خبری اقتصاد غذا « فود « پرس » مسعود بختیاری روز گذشته در نشست خبری گردهمایی صنعت غذای استان اصفهان ، اظهار کرد : شرایط نامناسب اقتصادی کشور بر لزوم حفظ روحیه و انگیزه فعالان صنعت غذا می افزاید و از قضا در چنین شرایطی باید بیشتر کوشش کرد تا با انگیزه مضاعف مسیرمان ادامه یابد ، چراکه در راه تولید توقف معنا ندارد و ما ناگزیر به ادامه مسیر هستیم . 

وی در خصوص گردهمایی صنعت غذای استان اصفهان گفت : این گردهمایی در تاریخ ۲۲ دی ماه به صورت ملی و با حضور مقامات دولتی ، نمایندگان مجلس و فعالان صنایع غذایی از استانهای مختلف کشور برگزار می شود.

 

رئیس هیات مدیره انجمن صنایع غذایی استان اصفهان به ظرفیتهای بالای استان اصفهان در زمینه تولید محصولات کشاورزی و دامی اشاره و اظهار کرد : استان اصفهان در تولید شیر خام در رتبه اول کشور قرار دارد . همچنین از نظر تعداد گاوداریهای ، شیری ارزش اصلاحی گاو شیری ، افزایش بهره وری گاوداریهای صنعتی و تولید شیر به ازای هر رأس گاو شیری صنعتی جایگاه نخست کشور را دارا میباشد . بختیاری افزود : استان اصفهان از لحاظ تعداد واحدهای مرغداری گوشتی در رتبه نخست و از لحاظ تولید گوشت مرغ و تخم مرغ ، در رده دوم کشوری قرار داشته و در خصوص تولید گوشت قرمز ، رتبه چهارم کشور را به خود اختصاص داده است . 

وی خاطرنشان کرد اصفهان در زمینه تولید عسل و محصولات گلخانه ای نیز از جایگاه ویژه ای برخوردار است . 

رئیس هیات مدیره انجمن صنایع غذایی استان اصفهان تصریح کرد : این آمار نشان دهنده پتانسیل بالای استان جهت تولید محصولات غذایی است که باید با همکاری همه مسئولان از این ظرفیت بی نظیر برای رشد صنایع غذایی استان بهره برد . بختیاری با اشاره به تولیدات فراوان در این استان اظهار کرد : استان اصفهان در زمینه صنایع غذایی به ویژه در حوزه آرد و غلات ، لبنیات شیرینی و ، شکلات ، کنسرو فرآوردههای گوشتی و قهوه دارای واحدهای تولیدی سرآمدی است . وی با تأکید بر سطح بالای کیفی و بهداشتی کارخانجات استان گفت : ما در حوزه غلات و آرد کارخانجاتی داریم که واقعاً کم نظیر هستند و در زمینه لبنیات نیز واحدهای سرآمدی داریم.

رئیس هیات مدیره انجمن صنایع غذایی استان اصفهان همچنین به فعالیت های چشمگیر واحدهای تولیدی در زمینه شیرینی و شکلات اشاره و اظهار کرد این واحدها نه تنها در بازار ، داخلی ، بلکه در بازارهای بین المللی نیز فعال هستند استان اصفهان در زمینه تولید کنسرو ، فرآورده های گوشتی و قهوه نیز از واحدهای شاخص و سرآمدی برخوردار است . 

بختیاری با بیان اینکه به زیرساختهای مناسب و رعایت اصول بهداشتی در صنایع غذایی استان اصفهان ، تصریح کرد : از لحاظ زیرساخت و رعایت اصول بهداشتی صنایع غذایی استان ما در جایگاه بسیار بالایی قرار دارد با توجه به ظرفیتهای بالای استان انتظار می رود که صنعت غذای اصفهان رشد بیشتری داشته باشد . 

رئیس هیات مدیره انجمن صنایع غذایی استان اصفهان از مسئولان استان درخواست نمود تا برای ارتقای جایگاه صنعت غذای استان تلاش کنند و افزود : به منظور افزایش آگاهی جامعه ، ما آمادگی کامل داریم تا با رسانه ها همکاری و واقعیتهای صنعت غذا را به مردم اطلاع رسانی کنیم . 

وی اضافه کرد: صنایع غذایی استان تحت نظارت کامل سه دستگاه اجرایی یعنی معاونت غذا و دارو اداره کل استاندارد و اداره کل دامپزشکی فعالیت میکنند که این نظارتها ضریب اطمینان بالایی برای مصرف کنندگان ایجاد میکند . 

 

معرفی توانمندیها و ظرفیتهای صنعت غذا در استان اصفهان 

در ادامه این نشست معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی استان اصفهان گفت : هدف گردهمایی صنعت غذای استان اصفهان ، معرفی توانمندی ها و ظرفیتهای صنعت غذا در استان و ایجاد هم اندیشی بین فعالان این حوزه است . محمود اعتباری نیز طی سخنانی ضمن اشاره به اینکه همایش ملی صنایع غذایی که ۲۲ دی ماه در استان اصفهان برگزار خواهد شد ، اظهار کرد جلسه ای با حضور مسئولان و تولیدکنندگان این صنعت برگزار شد . هدف از این همایش معرفی توانمندیها و ظرفیتهای صنعت غذا در استان و ایجاد هم اندیشی بین فعالان این حوزه است .

وی افزود : این همایش با حضور مهمانان ویژه از سراسر کشور از جمله مسئولان دولتی و تولیدکنندگان ، شاخص فرصتی بی نظیر برای تبادل نظر و همفکری در صنعت غذا است . 

 

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی اصفهان به نقش این دانشگاه در تضمین سلامت و امنیت غذایی اشاره و بیان کرد : بر اساس قانون نظارت بر مواد غذایی برعهده دانشگاه علوم پزشکی است . کارگروه سلامت و امنیت غذایی زیر مجموعه وزارت بهداشت نیز به این موضوع توجه ویژه ای دارد . اعتباری تأکید کرد: غذا باید در دسترس باشد اما باید از کیفیت آن نیز اطمینان حاصل .شود تولید کنندگان با نظارتهای دقیق دانشگاه علوم پزشکی و حضور مسئول فنی میتوانند محصولات خود را با اطمینان به بازار عرضه کنند . وی گفت : حوزههایی مانند جهاد کشاورزی دامپزشکی ، سازمان محیط زیست و اداره کل استاندارد باید در کنار یکدیگر برای تأمین سلامت غذا همکاری کنند . 

این مسئول اظهار کرد: با تولید غذاهای سالم و بسته بندی های بهداشتی میتوانیم از بروز بسیاری از بیماریها جلوگیری کنیم . غذا نه تنها میتواند پیشگیری کننده باشد بلکه در درمان برخی بیماریها نیز مؤثر است . وی افزود: در این همایش علاوه بر معرفی صنایع برتر ، سه گروه تولیدکنندگان برتر ، مسئولین فنی برتر و صادرکنندگان برتر نیز معرفی خواهند شد این همایش به عنوان یک فرصت مهم برای توسعه صنعت غذایی استان اصفهان و ارتقای آگاهی عمومی درباره سلامت غذا محسوب می

شود.

 

مرجان ، هادیان مدیر نظارت بر مواد ، غذایی آشامیدنی ، آرایشی و بهداشتی انجمن صنایع غذایی استان ، اصفهان اظهار کرد : فراخوان انتخاب صنایع برتر غذایی به کلیه واحدهای تولیدی و مسئولین فنی استان ارسال شده که در این ، فراخوان تاریخ برگزاری همایش مشخص و چک لیست های ارزیابی واحدهای برتر و مسئولین فنی به تمامی واحدهای تولیدی ارسال شده است . 

 

وی افزود : مدت زمان مشخصی برای ارسال مدارک و مستندات از سوی مدیران عامل و مسئولان فنی تعیین و پس از پایان مهلت ارزیابی ها به طور کامل انجام شد بر اساس امتیازات کسب شده از واحدهای برتر و مسئولان فنی تقدیر خواهد شد ارزیابیها به گونه ای طراحی شده اند که تمامی صنایع غذایی تحت پوشش مورد بررسی قرار گیرند . مدیر نظارت بر مواد ، غذایی ، آشامیدنی آرایشی و بهداشتی بیان کرد صنایع غذایی مختلفی زیر پوشش معاونت غذا و دارو قرار دارند ، از جمله بسته بندی .خشکبار برگزاری این همایشها و نمایشگاه ها به عنوان انگیزه ای برای مسئولان واحدها عمل میکند تا نواقص خود را شناسایی و برطرف کنند . 

 

وی به اهمیت اخذ مجوزها و گواهیهای بهداشتی برای صادرات اشاره و اظهار کرد واحدهای تولیدی برای صادرات به کشورهای دیگر نیازمند مجوزها و گواهیهای بهداشتی هستند آمار صادرات واحدهای برتر در حوزه غذا نیز مورد بررسی قرار گرفت و اعلام شد که برخی از صادرکنندگان در سال گذشته حجم بالایی از صادرات به کشورهای مختلف داشته اند . این مقام مسئول در ادامه این نشست گفت : مصرف کنندگان باید از محصولات دارای مجوز استفاده کنند تا در صورت بروز مشکل پیگیریهای لازم به راحتی انجام شود . 

 

احسان مرادیان نژاد دبیر انجمن صنایع غذایی استان اصفهان تأکید کرد : ما بنا داریم در این دوره در زمینه برندینگ صنعت غذای اصفهان ، تمرکز بیشتری داشته باشیم به همین منظور در حاشیه همایش ، نمایشگاهی با حضور تعدادی از واحدهای تولیدی منتخب استان برگزار خواهد شد . 

 

 

بهنام ادیبی عضو هیأت مدیره انجمن صنایع غذایی اصفهان و دبیر همایش نیز توضیحاتی در مورد جزئیات برگزاری این گردهمایی از جمله تجلیل از پیشکسوتان صنعت غذای اصفهان مطرح کرد نرگس ، نادیان رئیس انجمن مسئولین فنی استان اصفهان نیز توضیحاتی در مورد نقش مهم مسئولان فنی در حفظ و ارتقای سطح کیفی و بهداشتی محصولات صنایع غذایی ارایه نمود .