انجمن شرکت‌های صنعت پخش ایران


نرخ مشارکت در انتخابات اتاق


آمار نهایی انتخابات اتاق‌های بازرگانی در سطح ایران اعلام شد و بر اساس آن از مجموع نزدیک به 33هزار واجد شرایط، 11806نفر در این انتخابات به پای صندوق‌ رای آمده‌اند؛


آماری که از مشارکت ۳۰درصدی فعالان اقتصادی در این عرصه حکایت دارد. بیشترین مشارکت در تهران، اصفهان، تبریز و بوشهر انجام گرفته و سمنان، بیرجند، بجنورد، خرم‌آباد و یاسوج کمترین میزان مشارکت‌کننده را ثبت کرده‌اند.

دهمین دوره انتخابات اتاق بازرگانی در سراسر کشور به اتمام رسید ‌و نتایج ‌رای‌گیری‌ها نیز مشخص شد. به‌جز تهران که انتخابات آن با حواشی زیادی همراه بود، در برخی اتاق‌ها نیز شاهد رقابت بین گروه‌های مختلف بودیم و البته برخی دیگر نیز از حاشیه دور نبودند. حتی احتمال لغو ‌رای‌گیری نیز وجود داشت. در این انتخابات بیش از 1300 نفر به‌عنوان‌کاندیدا و حدود 32‌هزار نفر به‌عنوان‌رای‌دهنده می‌توانستند شرکت کنند. مشارکت فعالان اقتصادی در انتخابات دوره دهم حدود 30‌درصد بوده و در 34 اتاق بازرگانی، 11‌هزار و 806‌رای ماخوذه به صندوق‌ها ریخته شد.

تقویم دهمین دوره انتخابات اتاق‌ها

از روز گذشته فرآیند بررسی اعتراضات احتمالی به سوءجریان انتخابات آغاز شده و 20اردیبهشت، اعتبارنامه منتخبان صادر خواهد شد.

این انتخابات که بزرگ‌ترین رفراندوم بخش‌خصوصی کشور محسوب می‌شود، حوالی ساعت 22 به پایان رسید ‌و بلافاصله نتایج اولیه آن در سامانه انتخابات اتاق ایران منتشر شد؛ اما این پایان راه انتخابات نیست و باید مراحلی برای صدور اعتبارنامه منتخبان و رسیدگی به اعتراض یا شکایت معترضان و شاکیان احتمالی طی شود. طبق تقویم دهمین دوره انتخابات اتاق‌های بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سراسر کشور، از زمان انتشار نتایج اولیه دهمین دوره انتخابات تا 24 اسفندماه این امکان فراهم است که اعتراض به سوء جریان انتخابات در اختیار هیات‌‌‌‌‌های نظارت در استان‌های مختلف قرار گیرد.

در ادامه، هیات‌‌‌‌‌های نظارت استان‌ها تا 28 اسفند باید نظر خود را به شاکیان و معترضان اعلام کنند و طبق تقویم تنظیم‌شده، اعتراض به‌نظر هیات‌‌‌‌‌ها نیز باید تا 16 فروردین1402 در اختیار انجمن نظارت بر انتخابات قرار گیرد. بعد از اتمام مهلت اعتراض به‌نظر هیات‌‌‌‌‌های نظارت، انجمن نظارت نیز تا 22فروردین باید به اعتراض‌‌‌‌‌های واصله رسیدگی کرده و نظر خود را اعلام کند. البته در ادامه بار دیگر یک حق اعتراض برای افراد درنظر گرفته‌شده تا بتوانند نسبت به‌نظر انجمن نیز اعتراض کرده و خواستار رسیدگی به شکایت خود از سوی دبیرخانه شورای‌عالی نظارت شوند. در صورت وصول اعتراض در این مرحله، شورای‌عالی نظارت نیز تا 4اردیبهشت 1402 فرصت دارد تا به اعتراض‌‌‌‌‌های واصله رسیدگی کند و در نهایت 10اردیبهشت‌‌‌‌‌ماه نظر نهایی خود درباره انتخابات در حوزه‌های مختلف را اعلام کرده و 11 اردیبهشت اسامی قطعی منتخبان را منتشر کند. در نهایت، اعتبارنامه منتخبان دهمین دوره انتخابات اتاق‌های بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سراسر کشور در تاریخ 20اردیبهشت‌‌‌‌‌ 1402 با امضای رئیس انجمن نظارت بر انتخابات اتاق ایران در اختیار آنها قرار می‌گیرد، پس از این مرحله، اعضای جدید هیات‌نمایندگان در اتاق‌ها مستقر می‌شوند و هیات‌رئیسه هر اتاق‌‌‌‌‌ را تعیین می‌کنند./دنیای اقتصاد

روابط عمومی انجمن ملی صنعت پخش ایران